ce face ca un subiect de teză să fie reușit și gestionabil?

2022 BEST PHD THESIS AWARD

Sfat: Modificarea subiectului tezei este prioritatea principală pentru primele luni ale proiectului dumneavoastră. Scopul este de a trece de la un subiect general la unul puternic concentrat pe care să îl poți gestiona. Acesta ar trebui să fie un punct important în primele întâlniri cu consilierul dumneavoastră.

O teză reușită ridică o întrebare interesantă la care licenta lucrare puteți răspunde. La fel de important, pune o întrebare la care poți răspunde în timpul disponibil pentru proiect.

Întrebarea ar trebui să fie una care vă interesează și merită explorată. Ar putea fi o întrebare empirică sau un puzzle teoretic. În unele domenii, poate fi o problemă practică sau o problemă de politică.

Oricare ar fi întrebarea, trebuie să-i marcați limitele în mod clar și inteligent, astfel încât să puteți finaliza cercetarea și să nu vă pierdeți în pădure. Asta înseamnă că subiectul tău ar trebui să fie ușor de gestionat, precum și interesant și important.

Un subiect este gestionabil dacă poți

  • Stăpânește literatura relevantă
  • Colectați și analizați datele necesare
  • Răspundeți la întrebările cheie pe care le-ați pus
  • Faceți totul în timpul disponibil, cu abilitățile pe care le aveți

Un subiect este important dacă acesta

  • Atinge direct probleme teoretice și dezbateri majore, sau
  • Abordează subiecte de fond de mare interes în domeniul dumneavoastră

Sfat: O teză de succes ridică o întrebare interesantă la care poți răspunde efectiv în timpul disponibil pentru proiect.

Lucrul cu aceste materiale sursă nu numai că vă îmbogățește munca; vă arată cum se desfășoară cercetarea în multe domenii. „Adesea, un student va dezvolta un interes pentru un anumit subiect după ce a citit o carte sau un articol important”, a remarcat un consilier de teză. „Cu toate acestea, subiectul „real” apare numai după ce studentul consultă sursa primară sau urmărește o notă de subsol. Mai ales atunci când un student se află în stadiile incipiente ale cercetării, acest proces de a merge înainte și înapoi între textele secundare și primare poate genera opinii neașteptate asupra subiectelor bine purtate sau poate ridica subiecte mai mici pe care savantul profesionist le-a trecut.

Acesta este un sfat excelent și se aplică nu numai istoriei, ci și multor alte discipline. În economie, științe politice sau sociologie, sursele primare sunt datele brute despre cheltuielile guvernamentale, registrele de vot sau modelele de migrație. Multe domenii se bazează pe sondaje de opinie publică și pe datele recensământului. Există o emoție unică în începerea lucrului cu materiale sursă ca acestea. Ele oferă șansa de a găsi ceva nou, ceva ce nimeni nu a mai văzut până acum.

Sfat: În multe domenii, studenții doresc să exploreze materiale sursă primară, de la agende private până la baze de date elaborate. Întrebați-vă consilierul dacă ar trebui să utilizați astfel de materiale sursă, care sunt cele mai potrivite și când ar trebui să începeți să lucrați cu ele. Dacă folosiți materiale primare, lucrați înainte și înapoi între acestea și lucrările secundare, care stabilesc documentele sau datele în context și alte interpretări.

rafinarea subiectului dvs.: obiectivul principal pentru întâlnirile timpurii cu consilierul dvs

Unul dintre motivele pentru care aceste lecturi timpurii sunt atât de importante este că vă ajută să vă formulați întrebările principale și abordarea dvs. Acesta este de fapt obiectivul numărul unu pentru aceste primele săptămâni. Scopul dvs. principal este să vă rafinați subiectul tezei, să vă clarificați și să vă delimitați întrebarea principală.

Ar trebui să începeți să distilați și să vă remodelați subiectul acum, chiar dacă veți continua să faceți acest lucru pe măsură ce cercetați și scrieți. Nu este ceva ce faci o dată la început și apoi pui în urmă. Perfecționarea subiectului este vitală pentru a produce o teză de primă clasă și ar trebui să o faci pe tot parcursul proiectului tezei. Întrebarea este, cum anume vă rafinați subiectul? Începeți prin a înțelege ce face un subiect de teză gestionabil. Unele subiecte, oricât de semnificative și interesante, sunt pur și simplu prea mari și amorfe pentru a fi cercetate bine. Nu le poți înconjura cu brațele. Nu le vei stăpâni niciodată cu adevărat și este foarte greu să scrii o teză coerentă care să le facă cu adevărat dreptate. Asta duce la un al doilea punct: trebuie să-ți dai seama cum să treci de la o idee generală convingătoare la un subiect bine concentrat, unul pe care îl poți cerceta și analiza în timpul disponibil.